Iklan

Sertai Perjuangan KAMI, Jatuhkan ISRAEL & SEKUTUNYA

Dapatkan SKRIP FACEBOOK Di Otai Viral | Dapatkan FAN @ OTAI VIRAL

Penyembelihan Deir Yassin... Jenayah Kejam Israel


Pada yang 9 April 1948 rakyat Palestin dikejutkan dengan pembunuhan paling mengerikan dalam sejarah mereka, "Penyembelihan Deir Yassin", mereka gugur di atas tangan-tangan pengganas Zionis Israel.Pembunuhan beramai-ramai yang paling berdarah oleh pemimpin kumpulan Zionis "Argon", Menachem Begin, Perdana Menteri Israel, dengan megah menungkapkan dalam catatannya: "Tanpa Deir Yassin tidak ada negara Israel".

Pembunuhan beramai-ramai itu dilakukan geng-geng kumpulan "Argon," yang diketuai Mulakan, kumpulan "Stern Lehi," diketuai Yitzhak Shamir, serangan tersebut adalah hasil perjanjian terlebih dahulu dengan "Haganah", hampir 260 rakyat Palestin syahid hanya dari perkampungan Azlu.

40% dari jumlah penduduk telah syahid hanya 600 penduduk terselamat, mengikut statistik yang dikeluarkan.

"Deir Yassin adalah tempat kejadian pembunuhan beramai-ramai paling berdarah, 3 saksi berjaya keluar hidup-hidup dari timbunan pembunuhan beramai-ramai itu, salah seorang dari mereka adalah Hjh. Zainab Mohd Ismail Atiyah dimana keterangan beliau telah disiarkan pada dada akhbar "Haaretz "Ibrani pada tahun 1989.

Saksi Sejarah
Hjh. Zainab berkata: "Selepas pengganas Zionis mengelidah dan memusnahkan kampung kami, mereka menculik adik saya ketika itu masih lagi belajar di sekolah rendah, saya sedaya upaya menebusnya dengan apa yang saya miliki termasuklah sejumlah wang 250 lira tetapi gagal, mereka terus menembaknya dengan 5 das tembakan sebelum sujud ke bumi, abang saya tidak dibunuhnya. Saya melihat sendiri dengan mata kepada saya saki baki penduduk dibunuh, dilapah dan dicincang.

Saksi ke-2; Hannah Khalil menceritakan bagaimana seorang Zionis Israel mengeluarkan sebilah pisau besar membelah dari kepala hingga hujung kaki seorang jirannya.

Mereka juga mengumpulkan ramai wanita Palestin dilucutkan pakaiannya kemudiannya di muatkan ke dalam 3 buah lori menghantar mereka memasuki kejiranan Yahudi di Jerusalem, juga 25 orang pemuda Palestin di bawa ke penempatan haram Yahudi sebelum membunuh mereka semua.

Saksi ke-3; Halimah Aid, menceritakan bagaimana beliau melihat seorang Zionis Israel menembak ke arah isteri abangnya, terkena di leher sambil mengeluarkan pisau sembelihan merodok perut isterinya yang sedang hamil sambil mengeluarkan anak dan membunuhnya juga.

Inilah testimoni saksi yang hidup dari pembunuhan beramai-ramai itu, menurut laporan akhbar Israel, beberapa bandar dan perkampungan menderita di tangan pengganas "Arjun" dan Stern "dalam tempoh tiga hari.

Rintangan pada permulaan
Pada subuh 9 April, 1948 pengganas "Argon" memasuki timur dan selatan kampung, manakala pengganas "Stern" mengepung dari utara pengepung kampung kecuali di barat sengaja dibiarkan terbuka supaya penduduk benar-benar terkejut dari tidur.

Pada permulaan serangan penduduk kampung berjaya membunuh 4 orang pengganas Zionis dan mencederakan 40 yang lain, akan tetapi pengganas dengan bantuan pasukan Palmach - "Pasukan elit (strike force) berpengkalan di Haganah, merupakan pasukan bawah tanah komiti Zionis Israel semasa pemerintahan British di Palestin" - melancarkan peluru mortar ke arah kampung bagi memudahkan tugas penyerang, menyebabkan mereka kalah.

Menjelang petang, kampung menjadi benar-benar bebas daripada sebarang penentangan, pengganas Argon dan Stern mengambil keputusan menggunakan dinamit, memusnahkan satu-persatu rumah penduduk Palestin sehingga menjadikan kampung tersebut bersih dari unsur-unsur penentangan dan mereka boleh menembak semua yang bergerak sama ada lelaki, wanita, kanak-kanak dan orang tua.

Sehari berpuluh-puluh mangsa kekejaman pengganas Zionis Israel akan diletakkan ke dinding rumah sebelum ditembak mati dan ia berlaku selama 2 hari berturut-turut, melakukan segala bentuk kekejaman yang terlalu sadis (penyeksaan serangan, amputasi, penyembelihan wanita hamil dan mengeluarkan janin), melempar lebih dari 53 kanak-kanak yang hidup ke dinding kota lama Baitul Maqdis, 25 lelaki Palestin diarak mengelilingi kota Baitul Maqdis sebagai tanda kemenangan kemudiannya ditembak mati oleh skuad penembak.

Selepas itu, mayat dibuang di dalam perigi-perigi kampung untuk menutup jenayah mereka, menghalang wakil Palang Merah Jacques de Rainier daripada memasuki perkampungan tersebut selama lebih daripada satu hari.

Sementara ahli-ahli Haganah, mengumpul mayat-mayat dan meletupkan mereka bagi mengelirukan wakil-wakil badan-badan antarabangsa bahawa mangsa terbunuh semasa pertempuran bersenjata, tetapi utusan Palang Merah menemui mayat-mayat yang dibuang ke dalam perigi selepas itu.

Kekejaman melampau
Reaksi selepas pembunuhan beramai-ramai itu, Menachem Begin menghantar ucapan tahniah kepada "Ra'anan" komander Argon dengan ungkapan "Tahniah kepada anda atas kemenangan yang besar ini, beritahulah kepada askar-askar anda bahawa mereka telah melakar sejarah dalam Israel".

Dalam buku bertajuk "Revolusi" tulis Beijing berkata: "Pembunuhan beramai-ramai di Deir Yassin menyumbang kepada pembunuhan beramai-ramai di negara arab yang lainya seramai lebih dari 650 ribu orang" beliau menambah: "Tanpa Deir Yassin tidak akan wujud Israel".

Kekejaman berdarah yang dilakukan oleh pemimpin kumpulan pengganas Zionis cuba ditutup oleh pemimpin mereka, Chaim Azriel Weizmann - salah seorang pemimpin Zionis, Presiden Pertubuhan Zionis dan Presiden pertama negara Israel. Beliau dilantik pada 1 Februari 1949 dan berkhidmat sehingga kematiannya pada tahun 1952, menyifatkan peristiwa tersebut adalah sebagai satu tindakan keganasan yang tidak ada kaitannya dengan Zionis, pembunuhan yang dilakukan hanya suatu pengecualian dan bukannya peraturan mereka dan ia berlaku tanpa sebarang campur tangan pemimpin Zionisme tetapi melawan kehendak mereka - dakwa Chaim Weizman.

Walau bagaimanapun, tahun-tahun selepas itu menunjukkan bukti yang meyakinkan bahawa semua organisasi Zionis telah terlibat dalam melakukan pembunuhan beramai-ramai dan lain-lain, kedua-duanya bersama-sama dalam pelaksanaan sebenar pakatan sulit, atau untuk memberi sokongan politik dan moral.

sumber

This entry was posted on Friday, 30 November 2012 and is filed under ,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Powered by Blogger.